top of page

Trouw aan je flow

Bijgewerkt op: 13 dec. 2021Ken je dat:


je tuinstoel lonkt maar er wachten nog een berg mails op je, 5 zoommeetings, 2 hongerige koters en een half uur aanschuiven in de supermarkt straks. Je hoofd snakt naar rust maar je moet nog zoveel!!


of


je dubt intussen de Netflixdialogen uit je hoofd, je essentiële verplaatsing beperkt zich van de zetel naar de frigo en omgekeerd en je beach body, tja, dat zal voor volgend jaar zijn. Je wilt wel eens uit die luie zetel maar kom, nog één serietje.. en dan schiet ik in gang..


Er is een tijd van komen en gaan, van moeten en willen


Doe jij op dit moment echt wat jij wilt? En wil jij ook echt wat je doet?

En wie bepaalt dat dan: jouw doen en laten?

Je baas? (yes sir!), je kinderen? (mamaaaaa!!), je partner? (vanavond wel schat), je buren? (wat gaan de mensen wel niet denken,!), je aangeleerde normen en waarden? (hier vloekt men niet), je onbewutse automatismen? (dat overkomt mij nu altijd), je humeur van de dag? (grmbl{#@|¬àç§!!)..?


Moest ik niet moeten moeten..


Wat als je ze eens zou omdraaien: van je moetens willens maken en omgekeerd:

"ik zou die afwas toch nog willen doen" ipv "ik moet die afwas nog doen"

en

"ik moet vandaag echt een uurtje rust nemen" ipv "ik zou zo graag eens kunnen rusten"

Voel eens hoe de energie dan verandert:

Je kiest ervoor om iets te doen omdat het je meer opbrengt dan het niet te doen (genoeg bestek om straks mee te eten versus een rommeltje op het aanrecht)

en

je neemt de verantwoordelijkheid om daadwerkelijk te doen wat je al zo lang nodig hebt (geen verre onmogelijke droom meer, geen uitstelgedrag)


Van moeten word je moe

Ja we hebben allemaal een flow: soms heb je bakken energie en gaat alles vanzelf, soms moet je jezelf vooruit slepen om toch iets gepresteerd te krijgen.

En dat is heel natuurlijk. Denk maar aan eb en vloed, dag en nacht, zomer, winter.. Alles werkt met flow, ook wij. En in flow geef je je over aan het moment. Het moment van rust of van energie. En daar tegen vechten heeft echt geen zin. Probeer maar eens te slapen als je overloopt van energie en hoeveel tijd en energie vergt het niet als je doodmoe iets wilt presteren.


Ben jij trouw aan je flow?


Onderstaand filmpje helpt je alvast wat op weg..3 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page