top of page

ALLEEN KALMTE KAN U REDDEN.

Bijgewerkt op: 3 jan. 2022Een stukje over stress en immuniteit.De coronacrisis doet wat met ons. Veel mensen worden op dit moment geconfronteerd met angst: angst voor het virus, angst om ziek te worden, angst voor (financieel) tekort, angst voor eenzaamheid, angst voor onzekerheid, angst voor controleverlies, angst voor de dood,.. Angst werkt ook aanstekelijk: hoe meer angst rondom ons (de media), hoe angstiger we zelf worden.


Op zich is er niks mis met angst; het is een natuurlijk beschermreflex van de mind en het is dankzij stress dat we creatief worden, dat we oplossingen zoeken en dat we ons aanpassen. Maar trop est trop.


"Je ontsnapt er niet aan dat op dit moment iedereen getest wordt in zijn vaardigheden om met stress om te gaan", zei psychiater Peter Adriaenssens laatst nog in een interview.

Voor alle mensen die al stressgevoelig waren, is dit een grote uitdaging. En laat het nu net stress zijn dat een negatief effect heeft op ons immuunsysteem.


De verspreiding van het coronafearus is misschien wel besmettelijker en dus gevaarlijker en zou weleens ernstiger gevolgen kunnen hebben dan het verspreiden van het coronavirus zelf 🤨


Tips om met deze angst om te gaan:


- Beperk je media, informeer je met mate

- Geloof niet alle media

- Breng structuur in je dagen: dat geeft overzicht en rust en gevoel van controle

- Onderhoud je sociale contacten

- Beweging

- Humor

- Dankbaarheid

- Ademhalingsoefeningen en meditatie


In onderstaand super interessant filmpje "never get sick again" van Dr. Bruce Lipton zie je de werking van stress op het immuunsysteem haarfijn uitgelegd.
Blijft het toch moeilijk om met stress om te gaan? Neem gerust contact op. Ik geef momenteel 1 op 1 online coachings of wandelcoachings rond je stressthema.

7 weergaven0 opmerkingen

Gretig

Comments


bottom of page