top of page

Quotemadam

Bijgewerkt op: 12 dec. 2021Ik beken. Ik ben een quotemadam. Ik ben gek op quotes. Zeg maar verslaafd.


En niet zomaar een beetje hé. Al bij de gedachte aan Pinterest loopt het water me in de mond 😋


Mijn Pinterest bord met quotes heet trouwens “Mindblowers”. Ze moeten echt wel mindblowing zijn om een Pin te krijgen. Ik ben dus streng:

zo moeten ze aan een aantal voorwaarden voldoen:

ze moeten of grappig zijn (liefst absurd) of relativerend (liefst sarcastisch) of wacko (het moet niet allemaal zo serieus) of wijs (als in levenswijsheid bevatten) maar vooral inspirerend en liefst nog met een schoon postuurke errond (ja ik ben ook van de esthetiek).


Maar waarom nu quotes?

Ik vind quotes geweldige bondgenoten: ze helpen me de weg wijzen, ze helpen me doorzetten, ze helpen me spiegels voorhouden, ze helpen me houvast vinden, ze helpen me het allemaal wat minder serieus te nemen (lees: mezelf), ze helpen me een beetje milder zijn voor mezelf, ze helpen me vertrouwen, geduld hebben, loslaten,.. Eigenlijk zijn ze mijn beste maatjes, like, being with your best friend is all the therapy you need.. 😛

Ik zwaai er dan ook iedereen mee om de oren. Liefst op sociale media.


Ma bon, allemaal goed en wel die quotes, waarom deze hele serenade aan mijn citaten?


Ik heb natuurlijk ook een favoriete quote. Om de zoveel tijd verandert die wel eens, maar mijn huidige favo quote, die wil ik wel met jullie delen. Hier komt ie:


📌“Stress comes from knowing what is right and doing what is wrong.”📌


Is het geen beauty?! 🥰

Ik botste er een paar maand geleden op en het was direct liefde op het eerste zicht. Wat een kanjer! En wat kon die mij precies raken waar ik moest geraakt worden. Sindsdien staat hij als achtergrond op mijn gsm te blinken.


Want hoe simpel kan het zijn: je weet eigenlijk (diep vanbinnen of zelfs duidelijk vanbuiten) wat goed is voor je en toch.. toch ga je de andere kant op, doe je het tegenovergestelde of negeer je de signalen die je de weg wijzen.

We hebben allemaal saboteurkes die ons willen behoeden: van de ontgoocheling, van de pijn, van de angst, het falen,.. waarvan we denken dat dit komt kijken bij het volgen van je hart, het luisteren naar je buikgevoel, het vertrouwen op je intuitie..

Loslaten, je comfortzone vergroten, gewoon ervoor gaan en springen, we zijn er allemaal klungels in. We blijven liever ter plaatse trappelen, veilig in onze gekende cocon ook al voelt dit allang niet meer goed.

En dat geeft stress. Iets in jou zal reageren op deze tweestrijd, deze disconnectie, dit niet doen wat goed is voor je.

Met fysieke klachten, met ongemakken, met emoties, met vermoeidheid, met insomnia, spanning,.. met “bweurk, ik weethetallemaalevennietmeer, met watdanook om je duidelijk te maken dat je niet doet wat goed is voor je.

En dat, ladies and gentlemen, dat heet stress. Zo simpel als dat.


So, wanna learn to break up with your stress?Heb jij ook zo’n favoriete quote?

Deel je ‘m even hieronder en help je anderen inspireren?

4 weergaven0 opmerkingen

Yorumlar


bottom of page