top of page

eventjes teveel en eventjes genoeg

Bijgewerkt op: 12 dec. 2021Bij het opstaan struikel je in de badkamer bijna over de nieuwe berg kleren die naast de al overvolle wasmand is ontstaan. Laat je dat maar gauw eventjes in de wasmachine steken dan is dat tenminste al gedaan. En weetjewat, nu je toch bezig ben, doe je gelijk eventjes snel dat handwasje, dan is dat tegen vanavond misschien al droog.

Als je het droogrek uitstalt, zie je dat er toch best wel veel pluizen op de grond liggen. No way dat jouw net gehandwasje straks onder het stof zit. Eventjes snel de swiffer erover en klaar.

Goh, je kan evengoed gelijk eventjes snel de rest van de vloer meeswifferen. Da' s zo klaar.

Als je in de keuken komt, zie je het lichtje van de vaat pinken. Snel eventjes leegmaken, dan is dat tenminste ook gebeurd. Wanneer je het bestek in de la legt, bedenk je wat je die avond gaat eten. Als je nu al eventjes de groentjes zou snijden.. dat zou handig zijn! En waarom niet gelijk eventjes wat patatjes koken, dan moet je die enkel nog eventjes pureren vanavond.

Je gsm gaat en je ziet dat het je moeder is. Toch niks aan de hand? Je neemt snel eventjes op en vraagt of alles ok is? "Of je voor haar eventjes een boodschapje kan doen". Met de telefoon tussen je schouder en oor geklemd, probeer je te voorkomen dat de patatten overkoken terwijl je nog eventjes op een post-it noteert wat ze nodig heeft.

Aan het ontbijt neem je nog eventjes snel de post door. Juist! Dat pakketje moet straks nog opgehaald worden! Dat doe je wel eventjes onderweg naar het werk. En weetjewat, dan doe je gelijk eventjes die verjaardagskaart op de bus nu je daar toch bent. Wel nog snel eventjes een leuk tekstje verzinnen nu..

Je haast je naar je werk terwijl je onderweg nog snel eventjes gaat tanken.

De dag is nog niet half begonnen en je bent al doodop..

En toen was het plots eventjes genoeg


Een burnout komt niet zomaar (eventjes).


Je lijf heeft het eventjes gehad met "snelle eventjes" en gaat niet meer akkoord met eventjes snel aandacht krijgen. Of zelfs helemaal geen aandacht meer.


Vergeetjelichaamniet

7 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page